Нови тренер ФК Лештане Александар Жакула имао је више него успешан деби пред домаћом публиком. Играчи су се својски потрудили и напунили мрежу гостију из Баћевца, па се чини да је екипа са једним колом закашњења одреаговала на промену тренера.

Александар Жакула је добро познато лице у ФК Лештане. До пре пар дана тренер наших омладинаца, по други пут стаје на чело првог тима. Први мандат је одрадио док се екипа такмичила у Београдској лиги. Након тога је неко време провео у ФК Винча, водећи њихов први тим и омладинце, да би се ове године вратио у матични клуб. У току играчке каријере играо је за Балкан Буковицу и Хајдук са Лиона наступајући у савезном рангу такмичења. Због учесталих повреда веома рано је завршио играчку каријеру и посветио се тренерском позиву. Управа ФК Лештане је уверења да је Жакулиним избором дугорочно решила проблем тренера, пре свега рачунајући на његову посвећеност послу, а имајући при том  у виду његову стручност и тренерско и играчко искуство, као и  његово познавање играчког кадра и општих прилика у клубу.

Када је реч о самој утакмици можемо рећи да је и ту виђено неколико промена. Ако говоримо о кадровским, поред ове већ поменуте на клупи, дошло је до једне и у самој екипи. У турбулентном периоду иза нас растали смо се са дугогодишњим капитеном Ацом Романовићем, коме се овим путем захваљујемо на свему што је урадио за клуб у последњих пар сезона. На његово место је дошао, и по први пут започео једну првенствену утакмицу са траком око руке, Немања Антонијевић. Играч са убедљиво највећим стажом у клубу који је са нама од најнижег ранга такмичења и који је свакако заслужио ово признање.

Ипак, права промена је виђена на терену и чини се да је она у великој мери кумовала овој дуго чеканој убедљивој победи. Када је реч о приступу играча утакмици, не може се рећи да и у неким претходним утакмицама, које се нису завршавале онако како смо ми желели, није постојала жеља, бар код већине играча. Не може се рећи ни да није било борбености. Ипак, чини се да је недостајало мало вере у себе и мало више заједништва на терену и у свлачионици. Овога пута то није био случај, и то је највећа промена која је виђена протеклог викенда, промена за коју се надамо да ће постати правило, и управо ће постизање тога и бити највећи изазов за новог тренера.

Сви који су гледали утакмицу посведочиће да је цела екипа одиграла квалитетну утакмицу. Неправедно би било издвојити било ког појединца па ћемо се овде само осврнути на начин како су постигнути голови.

Можда кључни детаљ утакмице је виђен већ у 4. минуту, када је Антонијевић искористио грешку голмана гостију, постигао гол у раној фази утакмице, скинуо терет са леђа екипе и „отворио“ утакмицу. Исти играч је средином другог полувремена искористио одличну лопту Коџића,  рутински решио један на један ситуацију, и увео утакмицу у мирну завршницу. До краја утакмице истакао се и Коџић са два поготка, од којих је први постигнут из оправдано досуђеног пенала после прекршаја над младим Ранђеловићем, а други после одличног шута са дистанце.

После дужег времена наредни викенд дочекујемо у добром расположењу и са мало више оптимизма, а он нам доноси гостовање Милутинцу у Земуну.

Субота 27.10.2018 13:30h ФК Милутинац – ФК Лештане

СПИСАК ИГРАЧА
ФОТО ГАЛЕРИЈА СА УТАКМИЦЕ