После треће узастопне утакмице без победе тренер наших првотимаца Небојша Ђурић преузео је сву одговорност на себе и поднео оставку на место шефа стручног штаба. Одмах након утакмице у кратком и емотивном обраћању поздравио се са играчима, саопштио им своју одлуку и пожелео срећу у наставку такмичења. Остаће Ђура упамћен као тренер који је први увео клуб у Зону, и више него успешно га водио до четвртог места у дебитантској сезони. ФК Лештане се и овим путем захваљује тренеру Ђури на свему што је учинио за клуб током свог, скоро двогодишњег боравка на његовом челу и жели му пуно среће, како у животу тако и у наставку тренерске каријере.

А могло је да буде и другачије. Утакмица јесте завршена нерешеним резултатом, али чини се да је врло лако могла отићи и у другом правцу. Видели смо два потпуно различита полувремена пре свега у приступу утакмици. У првом, присуствовали смо поприлично равноправној игри углавном на средини терена, при чему су наши играчи створили нешто више полуприлика, али и примили један гол. Гости са Лиона су искористили своју једину шансу у том делу меча и након корнера у 18. минуту повели са 1:0.  Стрелац Поповић је након упућеног центаршута, потпуно сам, неометан шутирао са неких 6-7 метара главом и посало лопту у небрањени део мреже поред немоћног голмана Стевића. Чини се да је гол логична последица млаког и неагресивног уласка у утакмицу наших играча.Читаво полувреме, иако то нису материјализовали још неким шансама, гости су били агресивнији и може се слободно рећи у многим ситуацијама грубљи, остављајући утисак да се утакмица игра на њиховом терену. Све је слутило на исход као у претходна два кола.

Међутим, овога пута екипа је одреаговала. Само што је почело друго полувреме стигли смо до изједначења. Одлично је Антонијевић прошао по левој страни, упутио јак центаршут на прву стативу где је спреман био Стојановић и кратким трзајем главе лопту сместио иза леђа голмана Брадића. Од тог тренутка гледали смо игру на само једној половини терена. Гости су били принуђени да се повуку и да вребају своје шансе из контранапада, којих је било, али се ни за један не може рећи да је спадао у категорију опасних по гол. Исто тако, не може се рећи ни да смо ми имали неке стопостотне шансе, али је било пар опасних ситуација, које би, да је било мало среће, могле другачије да се заврше што би било довољно да се освоје сва три бода. Али као по неком неписаном правилу, када екипи не иде, голови се не постижу ни из стопостотних шанси, и насупрот тога, када је екипа у узлазној путањи онда голови падају и из полуприлика.

Ако у овој утакмици треба наћи нешто позитивно нека то буде залагање и воља коју су играчи приказали у другом полувремену. У оваквој лиги, где су тимови приближно истог квалитета, најчешће управо те две ствари одлучују о крајњем победнику. Остаје нам да се надамо да ће такав приступ имати и следећег викенда када гостујемо екипи Сопота.